Monday, October 29, 2012

Suklaajuustokakku

Paljon ONNEA pikku räpellysblogi, paljon onnea vaan!
Seuraa blogin 100:nes päivitys tyhjänpäiväistä jaarittelua, joten sen kunniaksi leivontaohje jumalaisen hyvään juustokakkuun. Ei ole terveysruokaa.

Suklaajuustokakku
18cm irtopohjavuokaan

Pohja
1pkt (175g) Dominokeksejä (halpisversiot käy myös)
50g sulaa voita

Täyte
3 liivatelehteä
100g taloussuklaata
100g Fazerin sinistä
1rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
½dl sokeria
(1tl vaniljasokeria)
1rkl kahvia

Aloita juustokakun valmistaminen murskaamalla keksit. Lisää sula voi. Levitä seos irtopohjavuokaan (Ø 18 cm) leivinpaperille. Leivinpaperi ei toki ole ehdoton, mutta helpottaa kakun saamisessa pois vuokasta.
 
Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen turpoamaan.
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Mausta sokereilla.
Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan. Jos kahvi ei ole suoraan pannusta riittävän kuumaa, käytä se mikron kautta.
Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. 
 
Anna suklaajuustokakun hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten seuraavaan päivään.



1 comment:

  1. Se oli niiin hyvää!! Kiitos.

    äiti

    ReplyDelete