Wednesday, April 4, 2012

Tomaatti focaccia

photo courtesy italianfoodforever.com

Kamerattomaan arkeen sopii loistavasti leivontapostaus. Reseptiä voinee terveellistää valitsemalla kuitupitoisempia jauhoja, mutta itse olen ainakin sellainen pullahiiri, että vehnäleipäkin menee silloin tällöin.

Tomaatti focaccia
(1 pellillinen)

5dl vettä
50g tuorehiivaa TAI 1 ps kuivahiivaa
1tl suolaa
½ rkl sokeria
maun mukaan sipulijauhetta ja valkosipulijauhetta

n. 11dl vehnäjauhoja 

Pinnalle:
Kirsikkatomaatteja
Oreganoa (tuoretta tai kuivattua)
Oliiviöljyä

1. Liuota vähän jauhoja ja hiiva kädenlämpöiseen veteen (kuumempaan jos käytät kuivahiivaa). Lisää mausteet ja alusta jauhot vähitellen. Anna kohota kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.

2. Painele taikina pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota.

3. Halkaise tomaatit. Painele tomaatinpuolikkaat leivän päälle leikkuupinta ylöspäin. Voitele leipä oliiviöljyllä. Painele leivän päälle myös oreganoa. Ripottele tomaattien ja leivän päälle sormisuolaa.

4. Paista uunissa 200–225 asteessa noin 20–30 minuuttia.
Vinkki
Puolita taikina jos haluat tehdä pyöreän leipäsen! Tai vaihtoehtoisesti tee koko taikinasta kaksi leipästä.
Rapeamman pinnan saa laittamalla uuniin laakeassa astiassa vettä paiston ajaksi.



2 comments:

  1. Oi nams, Foccacia on niin hyvää!! Olen joskus itsekin tehnyt sitä ja voisi joskus kokeilla tätäkin ohjetta, vaikuttaa hyvältä :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suosittelen. Ite tyksin, että ilman mausteita tulee vähän tylsää vehnäsen makuista, mutta se on tietty ihan makuasia se. Vahingossa söin melkein koko leivän kerralla! :)

      Delete