Thursday, May 9, 2013

Miksi inspiraatiokenttä onkin taistelutanner

Monille palvelut kuten Instagram, WeHeartit ja Pinterest ovat tuttuja inspiraationlähteitä. Blogeista löytyy toinen toistaan kuvarikkaampia yksilöitä. Kaikkien elämä vaikuttaa niin pehmoisen valoisan pumpulisen kimaltavan täydelliseltä. Kaiketi tämä joitakin inspiroi myös oman elämän pehmoisen valoisan pumpulisoimiseen. Mutta sitten on ihmisiä, kuten minä.

Kateellisia, katkeria ja tyytymättömiä ihmisiä.

Onni onnettomuudessa lienee, että vaikka sanonkin "inhoan täydellisiä ihmisiä", oikeasti ajattelinkin "inhoan itseäni koska en ole täydellinen". Kateellisuuteni heijastuu enemmän sisään- kuin ulospäin.On vaikeaa inspiroitua, kun taustalta huutaa kovaääninen peikko. Sinä et näytä tuolta, sinulla ei ole tuohon varaa, vaikka tekisit mitä et saa hiuksiasi noin, tuollaiset vaatteet eivät sovi sinulle, sinun kyntesi ovat vääränmalliset, sinulla on rumat silmät, sinun kotisi on ruma ja ankea eikä sinulla ole rahaa muuttaa sitä miksikään, sinä et ole riittävän hyvä. Asiat, joiden kuuluisi inspiroida, innostaa, rohkaista ja tuottaa hyvää mieltä ja visuaalista kauneutta nostattavat karmean sisäisen mylläkän. Ja eihän siinäkään vielä kaikki: voit kaiken lisäksi pettyä itseesi siinäkin, ettet inspiroitunut, vaan katkeroiduit.

Itsensä kanssa painiminen on siitä hankalaa, että ottelun häviäjä ja voittaja ovat sama ihminen.

3 comments:

 1. No mutta:
  "Sinä et näytä tuolta, (Näytät itseltäsi)
  sinulla ei ole tuohon varaa, (opiskelijoilla yleensä ei ole)
  vaikka tekisit mitä et saa hiuksiasi noin (kaikki saa hiuksensa juuri sillä tapaa laitettua, mihin mitta, leikkaus ja määrä antaa periksi ja jos se ei riitä niin aina voi ostaa lisää tukkaa)
  tuollaiset vaatteet eivät sovi sinulle,(joo, kaikki vaatteet ei ylläri pylläri sovi kaikille, onneksi niitä myydään melkolailla kaikissa mielikuvituksen rajoissa olevissa muodoissa ja mitoissa)
  sinun kyntesi ovat vääränmalliset, (ne on vaan kynnet)
  sinulla on rumat silmät, (silmät on kaikilla aika pitkälti lopulta hyvin samanlaiset, ei voi olla iso ero "täydellisiin silmiin")
  sinun kotisi on ruma ja ankea eikä sinulla ole rahaa muuttaa sitä miksikään, (Vielä)
  sinä et ole riittävän hyvä." (Ja nämä ylläolevatko määrittää sen tarpeeksi hyvän? herätys kerskakulutuspilvestä ja pinnallisuuskoomasta! Oikea maailma kutsuu, se jolla ei ole ihan hirveän paljon tekemistä kaikenmaailman muokattujen kuvien kanssa)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, ei voi kauhalla pyytää jos on lusikalla annettu.

   Delete
 2. Ihan on tarpeeksi annettu, että parempaa voi vaatia :D

  ReplyDelete