Wednesday, April 29, 2015

Paprika-tomaattikeitto

Paprika-tomaattikeitto
4 annosta -- n 30 minuuttia

2 punaista paprikaa
1 sipuli
1 tlk kuorittuja tomaatteja (tai voit toki kaltata tomskut itse, silloin n. 5 tomaattia)
1rkl oliiviöljyä
2dl ruokakermaa
1dl vettä

Suosittelen käyttämään isoa kattilaa, ettei tomaattikeittoa löydy pitkin seiniä survomisen jälkeen.


1. Kuutioi sipuli ja paprika, kuullota öljytilkassa noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit. Jos käytit tölkkitomaatteja, huuhtaise tölkki vedellä ja kaada joukkoon.

2. Anna hautua noin 10 minuuttia tai kunnes paprikat ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella.

3. Lisää ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Makuun saanee syvyyttä vaikka vuohenjuustolla tai koskenlaskijalla. Myös basilika sopii tähän ruokaan paremmin kuin hyvin.


Bongasin Pirkka-lehdestä kiireisen ja/tai laiskan keittiömestarin ohjeen; kolme helppoa kohtaa ja yksinkertaiset ainekset. Ei keittiöakrobatiaa tai kulinaristitemppuja eikä ruoka-aineita indokiinan andien huipulta. Suosittelen korkeaa kattilaa, sillä ainakin itse onnistuin soseuttamaan keitot pitkin seinää kun käytössä oli vain yhden ihmisen talouden pikkukattila.
Suosittelen myös käyttämään täysrasvaista kermaa ja mahdollisesti jotain juustoa.

3 comments:

  1. Sulla on tosi siide blogi jään seureilee :---)

    http://www.syotavaksitarkoitettu.blogspot.fi/

    ReplyDelete
  2. Sulla on tosi siide blogi jään seureilee :---)

    http://www.syotavaksitarkoitettu.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olenkin seuraillut sinun blogiasi jo jonkin aikaa. Tervetuloa! :)

      Delete