Monday, April 14, 2014

Sitruunamarenkipiiras


Tehtiin tuossa siskon kanssa jotain ihan uutta meille, eli marenkipiirakkaa. Ohjetta jouduttiin vähän modifioimaan, sillä alkuperäisellä ei tullut lasta eikä puolta lausetta, mutta pienillä muutoksilla saatiin näyttävän näköinen piiras, joka on todella helppo ja verrattain nopea valmistaa. Siispä asiaan:

Sitruunamarenkipiirakka

Pohja:
1dl Sokeria
125g Voita/margariinia
1 Kananmuna
2,5dl Vehnäjauhoa
1tl Leivinjauhetta
2tl Vaniljasokeria

Täyte:
5dl Maitoa
1dl Maissijauhoa
1dl Sokeria
1 Ison sitruunan kuori ja mehu
4 Munan keltuaista

Marenki:
4 Munan valkuaista
7rkl Sokeria


1. Vatkaa sokeri, muna ja voi kuohkeaksi, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Möyhi murotaikinaksi.
2. Voitele ja leivitä n. 26cm vuoka, jos käytät silikonivuokaa niin ei toinna voidella. Painele taikina vuokaan reunoja myöten. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 10-15min.
3. Sekoita maissijauhot ja sokeri kylmään maitoon. Kiehauta liedellä. Lisää keltuaiset ja sitruunan kuori ja mehu. Kiisselistä tulee todella juoksevaa, vaan ällös pelkää!
4. Kaada sen verran kiisseliä kun mahtuu piirakkapohjan päälle. Meiltä jäi melkein puolet yli, kun piirakan laidat jäivät mataliksi...
5. Vatkaa sokeri ja valkuaiset marengiksi. Marenki on valmista, kun se ei tipu kulhosta vaikka käännät sen ylösalaisin. Pursota tai muutoin lätki marenki kiisselin päälle.
6. Laita piirakka takaisin uuniin n. 10-13 minuutiksi. Marenki palaa herkästi, joten suosittelen vahtimaan uunia. Marenki on valmista, kun se saa vähän väriä pintaan.

Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista!
Enjoy.

No comments:

Post a Comment