Saturday, June 1, 2013

Ihmeaineita


Olen säännöllisen epäsäännöllisesti ottanut tavaksi sivellä kynsinauhat oliiviöljyllä, jotta ne eivät olisi niin kovin kuivat. Oliiviöljy kun sattumalta on huomattavasti kynsinauhaöljyjä halvempaa, ja toisaalta tuntuu turvalliselta, kun siitä puuttu salisyyliasetoonihyloreumatismikaneettifosfaatit ja muut epäluuloa aiheuttavat kemikaalit.

Oliiviöljyähän suositellaan kaikenlaisiin hius- ja kynsivaivoihin. Kuivat ja lohkeilevat kynnet? Viidestä kymmeneen minuuttia oliiviöljykylpyä päivittäin, pitäisi kynsienkin vahvistua. Lyhyet ja harvat ripset? Oliiviöljyä kun sivelee iltaisin ripsiin, niin johan pitäisi kasvaa (tosin hitaasti, kyseessä kun ei ole ripsenkasvuun usein käytetty glaukoomalääke, jota ei tulisi käyttää jos ei satu sairastamaan glaukoomaa). Hilseilevä päänahka? Oliiviöljyä. Kasvonaamioissa oliiviöljy on tuttu ainesosa.


Oliiviallergisille en tosin taida suositella ja itsekkin tyydyn lutraamaan kallista (vai oliko se halpaa) öljyä lähinnä kynsiin ja kynsinauhoihin. Aloittaessani kynsilakkaleikit kynteni menivät surulliseen kuntoon, ja tuskallisen hitaasti olen kasvatellut nyt uutta kynttä hapertuneen tilalle. Asialla lienee liian tiuha lakanpoisto, ja laadultaan heikot lakanpoistoaineet.

2 comments:

 1. Kookosöljy on ainakin omasta mielestäni parempaa kuin oliiviöljy! En tosin liota kynsiä öljyssä, vaan hieron öljyä kynsinauhoihin esim, telkkaria katsellenssa. Saunassa hieron öljyä koko kroppaan ja ai että kuinka pehmeä iho siitä tuleekaan! Ja kookosöljy imeytyy hieman paremmin kuin oliiviöljy, ei ole joka paikka niin öljyssä hoitojen jälkeen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, loistovinkki! Täytyy tosin ensin vähän tutkia kookosöljyn valmistusprosessia, ettei mene sademetsää minun humputusten takia nurin. Tosiaan tuo öliiviöljy imeytyy todella hitaasti, mistä on toki hyötyä silloin kun täällä on joku muu viemässä koiraa ulos ja tiskaamassa astioita ja vaihtamassa kanavaa, mutta silkkaa harmia jos nämä kaikki pitäisi tehdä itse ja kädet on ihan öljyssä. :D

   Nyt lähden kyllä heti tutkimaan tuota kookosöljyä.

   Delete