Thursday, March 22, 2012

Kardemumma-muffinit


Kardemumma-muffinit (12kpl)

3 munaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria
1-2 tl kardemummaa
1 dl voita/margariinia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
Sekoita jauhot, leivinjauhe, kardemumma ja vaniljasokeri. Sulata voi.
Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja lisää lopuksi jäähtynyt sula voi. Sekoita kevyesti, mutta älä vatkaa!

Jaa vuokiin ja paista 175 C n. 15 minuuttia.

Eivät näytä miltään, mutta maistuvat ihanan kotoisilta. Tietenkin kätevä ihminenhän kuoruttaa ja koristelee. Laiska ihminen (minä) syö sellaisenaan.

 cardamom and vanilla muffins (12 servings) (using US cups for conversion)

3 (medium) eggs
0.4 cups sugar
1 cup wheat flour 
1 tsp baking powder (if you are using self-raising flour do not add baking powder)
1-2 tsp vanilla sugar
1-2 tsp cardamom
0.4 cups butter/margarine

Whisk eggs and sugar into foam.
Combine dry ingredients and melt butter. Add dry ingredients through a sifter and add melted butter.
Bake in 175 centigrade (345 fahrenheit) for about 15 minutes.

They don't look like much but a crafty baker will quickly whip up some topping and embellishment. Lazy bakers like myself just eat them as they are. Cardamom should be available in Asian or Indian stores in the UK. It's good for your digestion!



No comments:

Post a Comment