Monday, August 6, 2012

Älä unohda ittees

Tänään liikkeessä kävi Rouva 50 vuotta. Rouva tuli nolona esittämään "tyhmän kysymyksen eikä ole varma kehtaako sellaista kysyäkään". Minusta tyhmiä kysymyksiä ei ole ollenkaan. Esimerkiksi "Ratkeeko nää?" ei ole tyhmä kysymys kun ekaa kertaa sovittaa oikean kokoisia farkkuja. Niihin nimittäin täytyy taistella itsensä sisään, mikäli ovat mallia skinny. Rouvan kysymys ei myöskään ollut tyhmä tai nolo, sillä kyllä, meillä myydään Leviksen Curve ID farkkuja kaikissa malleissa. Slight, Demi ja Bold. Vähän pyllyvä, pyllyvä, enempi pyllyvä. Minusta yksi pyllyisyys ei ole sen parempi kuin toinenkaan, siispä minulle on yksi herran sama minkä mallin asiakas näistä kolmesta haluaa/tarvitsee.

Rouva oli huolissaan kroppansa nykykunnosta. Minusta se oli turhaa. Mutta seuraava huoli oli jotenkin pysäyttävä. Rouva nimittäin pillifarkkuja sovittaessaan totesi, että piti niistä kovasti, mutta ei voisi ottaa niitä, sillä kotona teini nauraisi niille.

Tämä oli minusta kamalan surullista, sillä minusta kaikille 50-vuotiaille olisi vain reilua suotavan elämän seesteisyyttä siinä määrin, että voisi itselleen sanoa, että "Tässä minä olen, tälläinen, ja ostan juuri sellaiset vaatteet kuin itse haluan." Minusta farkuilla ei ole ikärajoja. Saatan rytistellä nenänvartta omasta mielestäni "rumille" farkuille tai ns. "amiskulutuksille", mutta loppupeleissä minun mielipiteeni on kuin rautareki Saharan autiomaassa. Aivan pirun turha.

Töissä en voi mennä liian henkilökohtaisuuksiin, mutta jos Rouva joskus sattuisi lukemaan tätä blogia, niin haluan ensin onnitella häntä uusien pillifarkkujen johdosta ja siitä, että hän rohkeasti käytti tilaisuuden tehdä juuri niin kuin hän itse haluaa. Toisekseen toivon, ettei hän välitä ilkkuvasta teinistä. Teinit ilkkuvat kaikkea mitä äidit ja isit tekevät kuitenkin, tekivät he sitten niin tai noin ja oppivat arvostamaan äitien ja isien omaa tahtoa vasta vanhemmiten. Kolmanneksi haluaisin vielä jakaa neuvon, jonka äitee on minulle antanut.

Vaikka menisit naimisiin, ja saisit lapsia, niin älä unohda ittees.

Työssäni saan tiettyä tyydytystä siitä, kun saan asiakkaan yllytettyä tekemään juuri niin kuin he itse haluavat. Ei niin kuin äiti/isi/sisko/lapsi/vaimo/aviomies/tyttöystävä/poikaystävä/tädin kaima haluaa. Raikasta kapinamieltä vaan kaikille!

1 comment: