Tuesday, February 21, 2012

Tee itse kimallekengät

Teki mieli lisätä kimallusta elämään, joten päätin tuunata vanhat ja luokattoman kehnoon kuntoon päässet H&M balleriinat.

 Tarvikkeet:
-Mitkä hyvänsä kangaskengät (omani tekonahkaa)
-Mod Podge Fabric-liimalakkaa
-Kimalletta mielinmäärin ja oman maun mukaan
-Astia joka saa mennä pilalle
-Sivellin


 Mod Podgea ei mene tähän projektiin kovinkaan paljoa, yhden lähteen mukaan n. 2 unssia. Itse mittailin vain arviolta. Sekoita kimalteet mod podgen kanssa sekaisin. Suosittelen käyttämään PALJON kimalletta, itse sain lisätä jokaisella levityskerralla lisää.

 Kenkä on hyvä pyyhkiä puhtaaksi ja kuivaksi ennenkuin aloittaa.
Kenkää joutuu pitämään pitkälti sisäpuolelta kiinni, muuten jokapaikka on kimalleliimalakassa. Ei kannata säikähtää, liimalakka on aluksi maitoisen väristä ja näyttää siltä, ettei kenkään tulee yhtään kimalletta. Ensimmäinen kerros etenkin näyttää epäilyttävän kamalalta.

Liiman pitää antaa kerrosten välillä kuivia n. 25-30 minuttia.
Omiini meni loppujen lopuksi 5 kerrosta.

Jos liimaa menee sinne, minne sitä ei haluta. (kuten pohja tai vastaavaa) sen voi pyyhkiä pois lämpimään veteen kastetulla pumpulipuikolla.

 Koska itse olin laiska, kengistä tuli hieman suttuiset. Kimalletta kun meni pohjaan ja reunaan ja lattiaan ja koiraan ja käteen ja hiuksiin... Pohjat ja muut voi tietysti myös suojata maalarinteipillä.Loppu hyvin, kaikki hyvin.
Kevättä odotellessa!

No comments:

Post a Comment