Thursday, May 27, 2010

Macarooni


Yritin tehdä Macaron-leivoksia. Tänään opin, että on turha tuhlata rahojaan kalliisiin materiaaleihin, jos puuttuu tarvittavat varusteet. Ei tullut mitään, kun muovipussi repesi kesken pursottamisen ja kalliit marengit valui pitkin peltiä. Ei taida tulla kauniita pyöriitä pikkuleipäsiä... Ovat nyt uunissa, katastrofit. Olkoot. Prkele.

Macaron-leivokset
20 kpl (40 yksittäistä marenkikeksiä)

3 munan valkuaista
4 dl tomusokeria
150 g mantelijauhetta tai hasselpähkinäjauhetta

Täyte:
n. 1 dl lime-, tai lemoncurdia, suklaalevitettä tai paksua marmeladia1. Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi, lisää pienissä erissä tomusokeri koko ajan vatkaten.
Sekoita joukkoon mantelijauhe.

Pursota isoaukkoisella, suorapäisellä tyllalla pyöreitä marenkiympyröitä (noin kahden euron kolikon kokoisia) leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 125 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 15-20 minuuttia.
Marenki jää hieman sitkeäksi, mutta se kuuluu asiaan.

Irroita marengit leivinpaperista, levitä toisen puolikkaan pintaan haluamaasi täytettä, paina päälle toinen marenki.
Siistimmän ja tasaisemman täytteen saat pursottamalla sen marengin päälle.


Vinkki: Saat tasaisemman pinnan leivoksiin, jos paukautat uunipeltiä pari kertaa esim pöytää vasten ennen paistamista, jotta ilmakuplat häviävät. Toimii tai ei toimi, taitaa riippua paukuttelijasta!


Has today discovered that baking without the proper equipment is like fishing without a fishing rod. Tried to make Macaron pastries without the proper gear, and catastrophe unraveled itself and unleashed all over my pan. Now the would-be pastries are in the oven and I have decided not to bake something I've paid an arm and a leg for if I don't have adequate gear...

No comments:

Post a Comment